Основни преимущества на индукционните котлони

индукционен котлон

Знаете ли, че по отношение на ефективност и икономичен разход на електричество индукционните котлони се нареждат на първо място. Те се характеризират до 90 % по-висок коефициент на полезно действие спрямо електрическите, които са с 60 % и газовите, при които усвояването на топлината е до 40 %. Представените в каталога на Арена индукционни котлони определено са сред най-купуваните предвид факта, че благодарение на тях готвенето може да се превърне не само в рентабилно и икономично действие, но и оптимално бързо. А това за едно съвременно домакинство са фактори, които безспорно е необходимо да се вземат под внимание при инвестиране в специален уред като плота за готвене.

Директно усвояване на топлината

Принципа на работа при индукционните котлони наистина е изумително ефективна. Реално магнитното поле е насочено към това директно да нагрява съда, а не самия уред, което е показателно, че се налага да бъдат използвани именно тази скоростни решения, с които си спестявате до три пъти от времето за приготвяне на каквито и да било ястия.

Предаването на топлинната енергия върху съда е в основата на рентабилността на уреда. Загряването е моментално и на практика това е ключов аргумент, който способства работата на котлона. Индукцията освен с високата си ефективност се характеризира още с:

  • Безопасност;
  • Лекота за контрол на температурата;
  • Функционалност;
  • Удобно и бързо почистване.

Не малко са предимствата на този тип уреди и всъщност това е една от причините в каталога на онлайн магазин Арена да се представя такъв огромен набор от решения, от които да можете да изберете този, който напълно да задоволи вашите предпочитания и интереси.

Имат ли недостатъци

котлонНовата технология привлича вниманието на потребителите, но определено непознаването ѝ се оказва и причина, поради която малцина се възползват от тях. При покупка на такъв котлон е необходимо на само да бъдете наясно с множеството предимства, но и да се фокусирате върху онези недостатъци, които определено са решаващи за ежедневните ви занимания.

И индукционните плотове си имат своите недостатъци и те се изразяват в:

  • По-високата цена спрямо останалите модели кухненски котлони;
  • Необходимост от специални съдове, в които да се готви;
  • Необходимост от качествено електроподаване за да работи уреда ефективно и надеждно.

Със сигурност това, което би било решаващо за вашите ежедневни кулинарни занимания е да си осигурите правилното оборудване. Избора на котлон не е лесна задача, но с помощта на магазин Арена и представените варианти сега можете да постигнете отлични резултати.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*