Развалени: 3 мита, които може да повярвате за дизела

Дизеловото гориво е масово използвано, но и отричано, заради редица митове, които просто трябва да бъдат развенчани.

Има много собственици на автопаркове, които приемат сляпо и вярват на подобни митове, които обаче не са верни. За тази цел ще се опитаме на кратко да развенчаем 3 от най-популярните с помощта на специалистите в търговията на дизелово гориво от Дизелор.

Мит №1: Дизеловите двигатели работят по същия начин като бензиновите двигатели на по-голяма надморска височина.

Всъщност като общо правило дизелът има по-добър пробег от бензина и това е особено вярно на големи надморски височини, където въздухът е по-разреден и двигателите трябва да компенсират, за да продължат да изгарят горивото. Дизеловите двигатели използват турбокомпресори за изпомпване на въздух в горивната камера. Когато са в контакт с по-разреден въздух на голяма надморска височина, дизеловите двигатели могат да добавят повече въздух, за да поддържат идеалното съотношение за горене. За разлика от тях, бензиновите двигатели използват инжектори, така че сместа въздух — гориво не може да се регулира. В резултат на това двигателят в крайна сметка работи по-усилено, като гори повече бензин, което води до намален пробег.

Мит №2: Дизеловите двигатели не се ъпгрейдват като технология

Докато все още има хора, които тепърва осъзнават развитието на дизеловите двигатели през последните 30 години, то те могат да останат истински изненадани, когато научат колко се е променила технологията само през последните 5 години. Все пак нека не забравяме, че стандартите за дизеловото гориво и двигателите се променят по-бързо от всякога и безспорно нещата ще изглеждат коренно различно само след няколко години.

Тук е важно да се отбележи, че автомобилите и камионите, които са произведени през 2012 година спрямо новите през 2020/21 година са напълно различни машини като ефективност и икономия при работа. Световните производители отдавна са направили корекции, за да отговарят техните машини на новите стандарти за по-ниска замърсяемост, висока ефективност и икономия.

Мит №3: Избора на гориво няма влияние върху вредните емисии

Собствените на големи автопаркове може да смятат, че няма как да намалят вредните емисии, които техните автомобили изпускат, но всъщност не е точно така. Изборът на висококачествено гориво ще ви даде възможност за по-чисти емисии. Освен това клапанът за рециркулация на отработените газове, филтърът за твърди части на дизела и селективният каталитичен редуктор работят заедно, за да пречистят отработените газове. Но тук ключов елемент за ефективна обработка на изгорелите газове е осигуряването на възможно най-чистото изгаряне, а това е възможно чрез употребата на качествено гориво с високо цетаново число. По този начин ще спомогнете за опазването на филтрите по-чисти за по-дълго време.

Дизеловото гориво и дизеловите двигатели са в постоянен ъпгрейд, което означава, че има още много митове, които могат да бъдат развенчани.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*