Детски легла от МДФ – защо са предпочитани

легло мдф

С особеното си многообразие ни привличат детските мебели. Те са свежи, красиви, забавни. С тях наистина децата се чувстват в свой собствен свят, изпълнен с безгрижие и щастие. И докато за децата това е първосигнално то за техните родители нещата стоят далеч по-сложно. Всъщност не само красиви но мебелите за техните съкровища трябва да бъдат и уникално здрави, както и безопасни. Ето защо една от причините да се търсят детски легла от мдф е доказаното качество на материала. Стилни, изгодни, стабилни и гарантиращи спокойствието ни за това, че децата ни спят именно на удобни, здрави и качествени легла – няма как да не сте впечатлени от факта, че действително МДФ плоскостите са от най-безопасните материали.

Какви са разликите между МДФ и останалите видове материали за изработка на легла

Повечето родители намират чисто визуални разлики в това, че на пазара има:Горно легло с бюро и шкафчета

  • Легла от метал;
  • Легла от естествена дървесина;
  • МДФ;
  • ПДЧ;
  • Пластмаса и други.

Всъщност се оказва, че самите технически показатели на тези материали са достатъчно красноречиви за това да предоставите на децата си безопасната грижа, от която те се нуждаят. Имайки предвид, че едните материали са естествени, а други изкуствени това идва да покаже, че наистина поводите за притеснение на родителите са основателни.

Приемливи са вариантите от естествена дървесина, но тук също бъдете внимателни по отношение на използваните лакове и антисептици, които биха се оказали сериозен алерген, който да навреди на здравето на детето. МДФ плоскостите са сред най-добрите, тъй като самата им технология на изработка е напълно безопасна. Тук се разчита на висока плътност и висока температура за съединяването на дървесните частици без да се намесват химикали и вредни за здравето лепила. Именно поради това една от най-важната за детската стая мебел леглото е препоръчително да бъде изработена точно то такъв вид дървесен материал.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*