Да се погрижим за отоплението на дома с правилния избор и монтаж на радиатори за парно

стар адиатор

Изключително високите температури през октомври тази година са леко подвеждащи домакинствата, които все още отлагат профилактиката на отоплителната система. Много от столичани използват хубавото време за разходки, но не и за това да направят навременна диагностика на порното и радиаторите в дома си. А всъщност още докато температурите са подобаващо високи е добре а се обърнете към екип, който да анализира текущото състояние на радиаторите ви и при необходимост ат извършване на ремонт или монтиране на нови радиатори да направите това точно сега. Все пак едва ли ще се окаже рентабилно да започвате ремонт именно във време, в което температурите рязко паднат и застудее. В такива моменти човек предпочита да си е у дома и да се наслаждава на топлината, която радиаторите излъчват.

Профилактика или подмяна

И профилактиката и подмяната на радиаторите могат да се окажат ефективно решение за отоплителния сезон на вашето жилище. В старите блокове в София има изградена инсталация, която датира още от строителството на сградите, което е било преди 35-40 години. Именно тук е решаващо да се потърси ефективен и навременен метод за осигуряване на ремонтни работи по радиаторите, тъй като идеята е да се намалят загубите, които до този момент сте търпели и да вземете в ръце разходването на средствата, които ще заплащате през отоплителния сезон.

Както за профилактика така за подмяна и монтиране на радиатор София се нуждаете от професионалисти. Причините за това са:

  • Правилен и обстоен анализ на системата и радиаторите, които използвате;
  • Осигуряване на максимално икономично решение за справяне с възникнали течове и аварии;
  • Контролиране на разходите за отопление през зимата;
  • Подобряване стайлинга на интериора;
  • Свеждане до минимум на загубите на топлина.

Течове, плащане на висок и сметки за парно и ръждясали радиатори са често срещана картина в старите жилищни сгради. изключително важно в такъв момент е домакинствата да осъзнаят потребността от навременни професионални действия от екипи в София, които да наемат и да решат проблемите с вече амортизираните и дефектни радиатори. От вида и качеството на монтажа реално зависи това дали наистина имате шанса да си осигурите максимална ефективност от топлината от отоплителната инсталация.

Какви радиатори се препоръчваталуминиев радиатор

За максимален ефект от правилно усвояване на топлината и намаляването на топлозагубите е редно да се отбележи това, че старите корозирали тела е време а отидат за рециклиране. Екипите, които извършват монтаж на нови радиатори препоръчват на своите клиенти от София да се съсредоточат към онези, които наистина  могат да им осигурят ефективност. Сега ще ви запознаем с видовете радиатори, които са доказано добри не само заради качествата си като уреди, излъчващи топлина, но и създаващи неповторим уют и комфорт в дома поради елегантния им дизайн.

Алуминиевите радиатори си имат своите предимства и недостатъци. Разбира се, когато се търси бюджетен и максимално доказан като качество вариант това са телата, които все повече професионалисти от София препоръчват на своите клиенти порази това, че:

  • Радиаторите са с много ниско тегло, което позволява да Бъдат монтирани на различни места;
  • Високи топлоотдаващи свойства. Алуминиевите радиатори започват да топлоотдават в момента, в който топлата течност потече в тях;
  • Стилни и дискретни интериорни решения, адаптиращи се както към модерен интериор така и в жилища с класическа визия;
  • Иновативни и лесни за монтаж;
  • Не корозират и имат дълъг експлоатационен срок.

Разбира се, не са малко положителните качества на тези радиатори и ако търсите надеждност то точно тези биха били удачен вариант за следващите отоплителни сезони. Но освен всички тези положителни характеристики е важно да отбележим, че един от основните недостатъци на алуминиевите радиатори е това, че не могат да задържат за по-продължително време топлината. Но пък достъпната им цена и останалите показатели са красноречиви защо все повече експерти от бранша в София работят именно с такива отоплителни тела.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*