Качествени характеристики на удобния матрак

Двулицев матрак

Лични предпочитания, стил на спане, бюджет са все водещи неща, които е необходимо да бъдат предвидени, когато се касае за подсигуряване на добри и комфортни условия за сън. Мебели АРЕНА разполага с правилните решения, благодарение на които можете да се потопите в тайнството на отлични и качествени условия за пълноценна почивка и отдих. Принципите на подбор на матраци, които са решаващи за вашия персонален уют са в основата на това да проявите висока критичност и взискателност по отношение на всички онези детайли, които са пряко свързани с предстоящата инвестиция.

Основни технически параметри на добрия спален продукт

За да бъде наречен добър един матрак е необходимо да се запознаете с неговите особености. Техническите параметри са показателни за това да се подсигури ефективна и благоприятна за здравословния ви сън среда. Параметрите, които се оказват ключови за оптималната ви почивка са:

  • Точни размери. Задължително е да се възползвате от онези матраци, които са напълно приспособими в основата на леглото. Липсата на луфтове и точни пропорции предоставя много добра стабилност;
  • Височина. Обикновено матрака се състои от няколко слоя. Съвкупността от всеки един от тях не бива да бъде по-малък от 20-22 см, тъй като всеки под тези стойности се разглежда като компромисен вариант;
  • Пълнеж. Дали да бъде с пружини или без е въпрос на личен избор. имайте предвид, че пружинните са една идея по-твърди;
  • Вид на калъфа. Особеното в случая е, че при релефните тялото и усеща неравностите. Има такива, които се свалят и лесно се поддържа хигиената на матрака.

Опознаването на техническите особености дава яснота по отношение на това дали качествата на даден модел матрак биха били достойни за да подсигурят на тялото ви комфорт и удобство.

Цената – от какво зависи

матракДо тук изброеното има пряка връзка с това да се осигури наистина отлична и спокойна атмосфера. Но как ще се отрази това на джоба ви предвид цената, която следва да заплатите за този продукт. Офертите, които се отнасят до всеки спален артикул се определят именно от техническите им качества. Когато сте изправени пред взимане на решение е очевидно, че трябва да подходите по начин, който е напълно съобразен с критериите ви спрямо особеностите а спалния продукт и неговата цена.

Добре е да знаете, че цената е пряко свързана с:

  • Период на разработване и тестване на продукта;
  • Гаранция за качество;
  • Вложени материали;
  • Други технически параметри.

Разбираемо е защо клиентите търсят хубаво и евтино, но това при матраците не е тенденция.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*