Важни факти и съвети при нужда от професионално отпушване на тоалетни

запушена тоалетна

Запушените тоалетни могат да предизвикат доста мащабни наводнения. Причинителите на такъв вид канализационна авария могат да се провокират от различни източници. Но безспорен фактор за отстраняването на възникналия инцидент се оказва навременната намеса на специализиран екип. Без значение къде в София се намира обекта, хотела, офиса, жилището ви професионалистите от Канал Техник ще се справят с неприятната ситуация.

Причини за запушване на тоалетните чинии

За да изясним степента на специфичност на услугата ще изложим на първо място някои от причинителите, които оказват влияние върху запушването. Наред с обичайното ползване на санитарния възел в тоалетната чиния могат да попаднат и неразтворими и неразградими елементи, които да затруднят отводнителния процес. има така наречените типични замърсители и непредвидими твърди детайли, които образуват своеобразна тапа и по този начин тоалетната вместо да поема водата, която сте пуснали от казанчето се връща обратно.

  • Типични замърсители.

Това са продукти, които почти всеки пуска в тоалетната чиния. Санитарни дамски принадлежности, памперси, мокри кърпи, тоалетна хартия. Новите канализационни системи не срещат особени трудности с изтласкването на такива замърсявания, но старите блокове и жилищни сгради в София определено страдат от подобни инциденти, поради които се налага да се наемат екипи за отпушване на общата канализация;

  • Нетипични твърди предмети.отпушване на тоалетна

Играчки, които децата пускат в тоалетната чиния, строителни отпадъци, часовници, мобилни телефони и ред други необичайни предмети за санитарния фаянс могат да намерят в канализацията екипите по отпушване на канали в София.

Дали при вас проблема е от първия или втория вид не е от особено значение. Факт е, че без специалисти аварията няма по какъв начин да бъде елиминирана. Отпушване на тоалетни София е услуга, която е от професионалната компетентност на Канал Техник. Фирмата разполага ресурса и капацитета да се справи с всякакви ситуации, които възникват и запушват тоалетните чинии. Ако сифоните бихте неглижирали като услуга, която да наемете за да бъдат отпушени и почистени то тук е важно спешно да се проведе отводнителна дейност.

Какви трудности могат да възникнат при отпушването на тоалетна чиния

Честа практика е домакинствата, на които им се е случило да се наградят със запушена тоалетна чиния да използват препарати, за сифони. Ако са попаднали хартиени изделия, памперси, превръзки и други санитарни принадлежности то има някакъв шанс те да бъдат отведени в по-голямата канална тръба и от там да преминат в общите канализационни шахти. Проблемите могат да станат по-сериозни ако има струпване в някои от пътищата на каналната вода и само с препарат нещата не се получават ефективно. Именно в такива ситуации е важно да се използват професионални ръчни уреди или да се приложи машинно отпушване с оглед на това да не се разрушат основни канализационни пътища.

Още по-стресиращо може да се окаже и попадането на твърд предмет в тоалетната чиния. А неволното изпускане на телефон, часовник, детска играчка са мотив за наемане на експерти, които разполагат с нужните умения и опит за разрешаване на проблематични ситуации от този вид.

Третото ниво на специфичност и сложност на провеждането на услугата отпушване на тоалетни е когато се наложи демонтаж, рязане на тръби и други по-сериозни действия. Изключително неприятен момент, който е равнозначен на ремонт, свързан с материални щети, а понякога и с монтирането на нова тоалетна чиния.

От Канал Техник София съветват клиентите си да бъдат особено внимателни и да не допускат попадането на твърди предмети в санитарния фаянс. Редовната профилактика ще допринесе за почистване пътищата на каналните води, а освен това ще намали и риска от сериозни професионални интервенции.

Важно! При възникване на невъзможност да се справите сами с отпушването на тоалетната чиния не използвайте твърди  и остри предмети, а изчакайте компетентната намеса на професионалистите от Канал Техник София.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*