Матрак без пружина – гаранция за удобство и дълга експлоатация

матрак

По – възрастните от вас вероятно помнят, че на пазара преди години се предлагаха два типа матраци – такива изработени от дунапрен и втори, които имаха във вътрешността си пружини. Спомените ви вероятно не са от най приятните, ако се е налагало да спите на пружинен матрак. определено тези модели не се отличавах с кой знае какви качества. Много бързо се амортизираха, разскърцваха се и в един момент усещането бе, че самите пружини се забиват в тялото ти. Е, с годините и развитието на матрачния бранш онова, което бе отчетено като проблем в момента е изчистено от новите технологии, но това, което се наблюдава е максимално подобряване на моделите матраци с пружини.

Защо матрак без пружини

Тенденциите наистина са насочени към това да бъдат избирани варианти за матраци, които са пълнеж, в който не присъстват пружини. Този тип решения определено се ползват с уважението на клиентите, тъй като определено се касае за много по-продължителен експлоатационен срок. Матраци без пружини са всички онези видове, при които пълнежа е изцяло от материали, които нямат метални елементи.Двулицев матрак

Дори съвременните матраци с пружини да претърпяха такова подобрение и да се превърнаха в наистина добра алтернатива то всеки кандидат купувач си има едно наум за пружинните модели. Дори всяка пружина да бъде облечена в отделно джобче с цел да се намали стържещия звук то все пак има известно неудобство по отношение на бързото амортизиране на този вариант. А матраците без пружина са предпочитани поради някои техни основни качества:

  • Могат бързо да се възстановяват;
  • Много по-издръжливи са;
  • Много по-удобни и функционални са;
  • Като комфорт и грижа, която предоставят на тялото са в пъти по-предпочитани от моделите с пружини.

Това, което ще забележите, когато предприемете покупка на нов матрак е това, че тези  пружини са по –евтини. Но дали си струва да правите такъв компромис  случай, че наистина дискомфорта и недостатъците му са гарантирани.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*