Видове трапезни маси според формата и материалите на изработване

маса за трапезария

Трапезните маси се делят на няколко основни вида според формата и материалите, от които са изработени. Това с продукти, които наистина заемат специално място в нашия дом и поради това е повече от задължително да проявим повечко отговорност, когато ще купуваме ново такова изделие. За да не допуснем често срещани проблеми с покупката на маси трапезни е препоръчително да се запознаете с основни правила за подбор на такива според тези два фактора. И така, днес ще се постараем систематизирано да разгледаме вариантите, които биха били полезни за това да направите индивидуалната си покупка и да превърнете масата в удобно и достатъчно адаптивно местенце и за вашата трапезария.

Според формата.трапезни маси

Масите за трапезария, които се предлагат на пазара биват няколко модела според формата, в която са произведени – правоъгълни, квадратни, кръгли, овални, нестандартни. Правоъгълните са едни от най-разпространените и предимството при тях както и при повечето квадратни маси е това, че се предлагат в разнообразни размери  и освен това  с опция разтегателен механизъм. Това са маси, които се приспособяват изключително лесно към обстановката и не са капризни по отношение на завършващата нотка в интериора. Кръглите и овалните маси са едно невероятно бижу за всеки дом. Жалкото при тях обаче е това, че те не винаги успяват да се нагодят към всяка една обстановка.особено красиви са и наистина са характерни за такива трапезарии, в които дизайна е по-елегантен и шикозен. Така масата ще допълни приятната атмосфера и ще е изключително приятно нейното използване. Нестандартните са онези, които се изработват по индивидуален проект и поръчка.

Според материалите, от които са произведени.

Иновациите в мебелното производство далеч надхвърлят нашите очаквания. Днес маси трапезни съвсем не се предлагат единствено от дърво. Изключително многообразие от материали ни предлагат производителите на тези продукти, които ни впечатляват със своите изпипани до последния детайл параметри. Най-разпространени днес са материали като МДФ, ПВЦ, Стъкло, ковано желязо, натурална дървесина. Всеки един модел маси наистина успяват да ни вдъхновят с невероятната си изтънченост и удивителен стил. Когато избираме нова маса освен нейната форма  и размер задължително се съобразяваме и с материала, от който е произведена. Само по този начин ще има пълен синхрон между мебелите в трапезарията.

Къта за хранене има специална роля във всеки български дом. Характерна особеност при намирането на идеалното предложение е в това да отговорим на първо място на своите индивидуални очаквания. Неминуемо няма как да не обърнем внимание на размерите, дизайна и материалите, които са вложени в създаването на една трапезна маса. Само така ще бъдем максимално удовлетворени и създали свой собствен уют.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*