Можем ли да си гарантираме топлина и естетика у дома през предстоящия зимен сезон – как да го постигнем

радиатори

Друго си е да се прибереш у дома след дългия работен ден през зимата и още с отварянето на вратата да усетиш приятен топъл полъх, който те кара да се отпуснеш. Ей, това се оказва мечта на всяко едно домакинство, което разполага или пък смята да изгради цялостна отоплителна система в жилището си. приятно е да си осигуриш ефективно отопление и да намалиш значително разходите през зимата. Как обаче всеки от нас може да се справи с остарялата система и да я върне в ритъм? Разбира се, когато става въпрос за качествено изпълнение на отоплителна инсталация, независимо от какво ще бъде захранвана – електрическо, газ, пелети, ТЕЦ, дърва и други в основата на ефективността е това радиаторите да работят безотказно. Ако разгледаме цялостната система като такава подобна на водопровода ни то е ясно, че имаме нужда именно от компетентен и доверен водопроводчик, който да поддържа системата в подходящо за функционирането ѝ състояние. А днес не са малко ВиК фирмите, които са разширили естеството на своята работа и предлагат доста голям диапазон от дейности, които са свързани с поддържането на отоплителните системи.

Кога се налага смяна на радиаторите с нови

Винаги говорим за ефективност на системата, на която разчитаме да ни отоплява. Но при положение, че има нещо нередно с нея то определено наличието на загуби са налице.едни от основните причини, които ни провокират да търсим доверени водопроводчици, които да ни избавят от възникналия проблем са:Радиатор

 • Стари и амортизирани от експлоатация чугунени(метални) радиатори;
 • Спукани и дефектирали радиатори, както и връзките между тях;
 • Загуба на топлина поради използването на морално остарели системи и радиатори;
 • Повишаване на разходите за отопление и чести ремонти на старата инсталация.

Ако дори една от тези причини откривате и във вашата отоплителна система не чакай, а още сега смени радиаторът си с доверен водопроводчик. Хората, които са специализирани  тези ремонтни, монтажни и демонтажни работи със сигурност ще предоставят максимално най – доброто решение, което да намали отоплителните разходи, да спомогне за функционирането на инсталацията с максимален капацитет както и цялостното подобряване облика на помещенията, в които е изградена отоплителната система.

Топлина и естетика у дома

Освен, че новите модели радиатори, които се предлагат на пазара са доказано ефективни, то действително се оказва, че тяхната естетична роля е повече от приоритетна за клиентите. Много от водопроводчиците, които предоставят ремонтни услуги за отоплителни системи препоръчват на своите клиенти именно алуминиеви оребрени или панелни радиатори, тъй като те предоставят не малко предимства като качество, характеристики и дизайн. Монтирането на такива радиатори всъщност е лесно, но по отношение на спецификата на инсталации доверените водопроводчици съветват да не правите това сами или с помощта на приятели. Винаги избирайте компетентни и опитни професионалисти, тъй като обикновено при смяна на радиаторите с нови има няколко конкретни стъпки, които биха били решаващи за високия коефициент на полезно действие на новата или вече ремонтираната отоплителна система.

 • След отстраняването на старите радиатори се извършва детайлно почистване на свързващите тръби;
 • Извършва се проверка на състоянието на връзките;
 • Компетентни съвети по отношение на избора на елегантни и съобразени със стила на обзавеждане радиатори;
 • Монтират се новите алуминиеви радиатори;
 • Използват се фиксиращи детайли за тяхното стабилно позициониране;
 • Обезвъздушаване на системата;
 • Прави се задължителен тест за течове и правилно циркулиране на топлата вода;
 • Проверява се дали спирателните кранове и температурни датчици отчитат коректно.

Това са основните стъпки, които нито един водопроводчик, който държи на своята добре свършена работя не би пропуснал. Така, че вие също не трябва да подценявате професионалния опит на хората, които ще наемете за смяна на старите радиатори с нови. За топлината и уюта в дома ни по време на студените зимни дни е решаващо да се доверим на водопроводчици, чиято основна мисия е ефективната работа на отоплителната инсталация.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*