Смяна на щранг – причини и акценти при извършване на ремонт

ВиК щрангове

Един от сериозните проблеми, които могат да касаят водопроводната система е аварията по някой от щранговете. Може да се изненадате от твърдението, че всъщност в София една от най-търсените услуги е именно ремонт и смяна на вертикални и хоризонтални щрангове. Питате се какви са причините? Фактите са красноречиви. Всъщност наистина това множество от хора, които живеят в столицата както и строителството на сгради, наличието на такива с почти половин вековна история са повод ВиК проблемите по щранговете д аса ежедневие. Най-често се забелязват потенциални течове и аварии точно в старите панелни блокове, което прави домакинствата в тях основни клиенти на фирмите и водопроводчиците от столицата. И тъй като няма гаранция, че и вие няма да попаднете в тази категория то ето и нашите съвети, ако забележите нередности в работата и функционирането на щранговете.

Кога щранга е за подмяна

Първото, което ви идва наум е, че при авария и теч е важно да се реагира максимално бързо. Така е, но всъщност за да бъде сменен щранг в София в жилищна кооперация или друга многоетажна сграда си има и други причини, които не  е задължително да бъдат с явен теч. Причина за наемането на специалисти може да бъде свързано и със следните симптоми:

  • Ако налягането на водата е много слабо. По ниските етажи това може да не е така, но ако водата едва се изкачва до 6 или 7 етаж и не можете да ползвате пералня или съдомиялна машина то ето ви повод за притеснение;
  • Лошо качество на водата. Мътилка, плуващи в чашата неидентифицирани същества, отломки и ръжда – такава вода не може да се консумира, защото със сигурност ще е причина за стомашно-чревни заболявания;
  • Повишена влага. Отварянето на вратата на входа може нанесе сериозен удар на дихателните ви пътища. Ако усещате трудност при дишане в затвореното пространство на общите части и при качването в асансьора наистина усещате дрехите си мокри то това е сериозен мотив, който да ви насочи към проблем с щранговете в блока, в който живеете.

Ето ви още няколко проблематични симптоми, които се оказват решаващи за това да наемете по най-бързия начин специалисти, които да реагират на възникналия проблем.

Неудобствата при смяна на щрангове

Установяването на повреден щранг в сградата, в която живеете в София става само след направен оглед. Без да се изследва състоянието на тръбите, по които тече водата няма как да бъде установено коя от тях се нуждае от ремонт и смяна. Обикновено такива ремонтни дейности се предприемат от оторизирани и квалифицирани екипи, тъй като да се смени щранг, независимо дали е вертикален и хоризонтален е процес, свързан с познания, умения и опит от страна на водопроводчиците.Водопроводни Тръби

Смяната на щранг в сграда в София безспорно ще създаде дискомфорт на домакинствата. За да бъдат извършени каквито и да било ремонтни работи на първо място се спира водоподаването към апартаментите. Няма как водата да тече по тръбите и водопроводчиците да работят, тъй като възниква потенциален риск от загуби на вода както и материални щети. Именно затова задължително се прави график за извършване на ремонта и всяко от домакинствата се уведомяват за часовете, през които няма да има вода. Но общата цел оправдава неудобството и наистина се оказва особено решаващо да се използват опитни водопроводчици, които:

  • Ще извършат професионален ремонт и смяна на дефектиралите щрангове в сградата в София;
  • Ще проведат мероприятията спрямо спецификата на кооперацията или блока;
  • Предоставят гаранции за проведените дейности и вложени материали;
  • Ще върнат спокойствието и водата, която ще тече от крановете ви ще бъде с нужното за битовите ви нужди качество.

В София има достатъчно фирми и водопроводчици, които са експерти в смяната на щрангове. Ние избрахме ВиК Хелп като доказан екип от специалисти, които над десет години се грижат за спокойствието на софиянци и жителите на околностите.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*