Щастливи на работа – илюзия или самата реалност

На думи е лесно да се каже как да живеем добре. Но не всичко е само бяло или само черно. Това че имаме работа и дом, семейство и приятели, не винаги може да ни накара да се почувстваме дотам удовлетворени, че да не искаме нищо повече от живота.

В много от случаите водим нашите си малки, вътрешни битки, които само ние разбираме, усещаме и завършваме докрай. Дали дилемите, които ни разкъсват да от битов характер, или по-скоро е въпрос на душевни терзания – важно е да намерим изход от ситуацията, колкото и време да ни отнеме това.

Обичате ли да говорите за работа

venus.bg

Някои от нас не дават и дума са се каже за професията, която упражняват, смятайки, че след като затворим входната врата, служебните проблеми трябва да останат пред дома ни, а едва на сутринта да се заеме отново с тях. И това е и правилния път! В противен случай, ще трябва да мислим за работа 24/7, а това определено не си струва. Особено ако работим за някой друг, който отдавна е забравил за служебните неволи, но не и ние…

Въпреки казаното дотук, не е добра идея да спираме да изискваме от работодателя си. Ако желанието ни е да ни е добре в офиса, то ние трябва да имаме около себе си някои строго определени интериорни компоненти като:

  • Удобен стол, по възможност директорски;
  • Функционално бюро с достатъчно шкафове към него;
  • Секция за подредба и съхранение на документацията;
  • Сейф с ключ, в който да прибираме ценните книжа.

Като добавим и адекватното осветление, също както и правилното разположение на отделните офис мебели, то всичко се свежда до една завършена композиция от интериорни елементи, които не са взаимнозаменяеми, но строго задължителни във всяко едно отношение.

От офис до офис има разлика от небето до земята

офис сграда

Понятието „офис“ не означава нищо, нито може да Ви даде точно определение за този вид помещение. Това че Вашето работно място е/не е обзаведено както трябва, не бива да Ви кара да си мислите каквото и да било. За взимането на интериорни решения е отговорен ръководителят на дадена фирма, но и Вие бихте могли да проявите инициатива, деликатно намеквайки му, че е време нещо да се промени в помещението, където Вие и колегите отивате да се трудите всяка сутрин.

Заложете на най-доброто в интериорен план, за да пожънете и възможно най-добри професионални успехи за в бъдеще. Защото тайната на успеха често се намира там, където най-малко очакваме!

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*