За ролята на култиваторите при обработката на почвата

култиватор

Не е достатъчен само опит за да постигнеш отлични резултати при обработките на почвата. Всеки фермер потвърждава, че именно благодарение на качествената техника и прикачен инвентар намира решение за справяне с плевелите, разрохкване и заравняване на почвата, направа на бразди, подготовка на слоя за засаждане. Един такъв помощник са култиваторите, които през последните две десетилетия се превръщат в незаменим ресурс за постигане на качествено обработване и осезаемо намаляване на разходите за третиране на почвата. Затова днес ще ви запознаем с гамата решения на mass.bg/култиватори, в чиито каталог можете да намерите решение и за вашето стопанство.

Какво представлява култивирането

Култивирането е вид обработка, която се включва ат агрономите в агротехническия план, заложен при отглеждането на даден вид култура. Съобразно това какъв е типа почвата, дали е силно затревена, какво е нивото на влажност и други особености зависи интензитета на обработка. От пряко значение за фермерите е вида на отглежданата култура и в какъв етап на развитието си е. Оказва се, че култивирането е процес, който се прилага:

  • Преди засаждане като подготовка на слоя, който да осигури оптимални условия за вегетация на семената и разсада;
  • По време на развитие на растенията като средство за поддържане на аерацията и влагата в почвата както и отстраняване на плевелите;
  • След прибиране на реколтата за размесване на остатъците и подобряване плодородието на земния пласт.

Изобщо култиваторите намират широко приложение в едно стопанство през цялата година, което показва и съществената необходимост на такъв прикачен инвентар в автопарка на фермерите. Но както можете да предположите на пазара се предлага богат избор от съоръжения, на които можете да разчитате, а с видовете можете да се запознаете в каталога на българския бранд MASS.

Видове култиватори

стърнищен култиваторСъществуващата класификация при култиваторите се дължи на редица фактори. Що се отнася до тип на почвата, мащаби на обработваните площи и вид на посевите е необходимо да предвидите такъв прикачен инвентар, който да оптимизира разходите и да осигури отлични условия за работа и обработка.

С оглед на до тук изложеното като информация представяме най-добрите представители на българската марка, които са доказали своите качества и устойчивост на натоварване. Това са:

  • Култиватори за лавандула. Предоставят перфектна обработка като щадят растенията и същевременно с това премахват плевелите, разрохкват и обогатяват почвата с влага и кислород;
  • Стърнищен. За да бъдат хомогенизирани растителните остатъци и да се повишат качествата и плодородието на почвата е необходимо доброто има раздробяване. А точно такава е ролята на този тип култиватор;
  • S – образен. Надеждно решение, което осигурява плитка обработка както и смесваща култивация.

За ефективност и качество при третирането на почвата се доверете на гамата продукти MASS.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*