Защо строителните предприемачи в София слагат ПВЦ дограма?

пвц дограма

Избора на дограма в даден строителен проект се залага още при неговия замисъл. Сигурно се питате защо в София сградите от тип ново строителство се изграждат с дограма от пвц материал? Причините за това са наистина логични – този тип профили са много по-евтини, а освен това се оказват и много рентабилни и ефективни при експлоатацията им. Ако си мислите, че алуминиевата дограма е д по-добри показатели само защото цената ѝ е по-висока то сте в сериозна грешка. В крайна сметка се оказва, че PVC дограмата по нищо не отстъпва на алуминиевите профили и дори в определени качествени показатели надвишава по технически характеристики останалите варианти на пазара.дограма

Така, че ако купувате имот в столицата и в офертата е фиксирано, че прозоречната система е от пвц дограма софия то не се тревожете, защото това не е компромис. ПВЦ дограмата е с изключително практични свойства особено когато се касае за енергийна ефективност. Ниските топлообменни качества пвц профилите на позволява загубата на топлина от помещенията. Така, че ползите от такъв вариант прозорци в апартамента ви в софия наистина е едно доста голямо преимущество. Характерна друга особеност на пвц дограмата е в това, че тя е доста издръжлива на различни температурни промени, което позволява да се прилага не само в жилищни сгради в североизточната част на страната, но също така и в по-топлите райони на юг.

Никак не е за подценяване обаче възможността да се ползват профили от пвц, но при условие, че те са производство на компания с традиции и имидж в сектора. Профилите са основен компонент при дограмата затова едно прилично съотношение между цена и качество е напълно удовлетворяващо потребителите и строителните предприемачи в столицата. Ето как пред строителите и проектантите стои един наистина сериозен въпрос, а именно как да създадат краен продукт на приемлива цена, но същевременно с това дограмата да бъде в ефективна, да способства за намаляването на енергийните разходи и освен това да придава напълно завършен интериор и екстериор на сградите.

Всъщност са много малко фирмите в София, които предлагат имоти с алуминиева дограма. Тук основната причина е не само в по-високата цена на тези прозоречни системи, а също така, че при тях има и повишено ниво на кондензиращи свойства, което пък прави пвц дограмата много по-приложима за жилищни сгради. Независимо от това, че тук оцветяването е в традиционния бял или дървесен за разлика от възможностите за тоналност при алуминиевите профили то определено потребителите остават доволни от облика на фасадата и интериора си.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*