Проблеми с вертикалните щрангове в старите сгради в София – как да се справите с тях

щрангове полипропилен

Все по-голям е процента на софиянци, които живеят в стри жилищни сгради и напоследък забелязват, че качеството на водата, която тече от крановете е доста лошо. Дори не е необходимо да сипват вода в бяла чаша за да установят, че нивото на замътеност и твърдите частици, които плуват в чашата са застрашително високи като стойности. Това е един от основните проблеми, които всъщност са катализатор на редица стомашни болести. И именно поради това днес ще разкрием причините за лошото качество на водата както и решението, което ще ви избави от този сериозен проблем.

Прблемни и дефектирали щрангове

Причините водата да е мътна, да има лош вид както и неприятен вкус се дължат на корозия и налепи по вътрешността на вертикалните и хоризонталните щрангове. Оказва се, че при вертикалните, които отвеждат водата по етажите е повишен риска от спукване и силно корозиране заради ефективното натоварване и налягане, на което са подложени. Акцентирахме върху старите жилищни сгради в София, тъй като при тяхното строителство са използвани не полипропиленови тръби, а такива от метал. А съгласете се, че корозията е сред основните факти, които се превръщат в източник на аварии, пробиви, течове както и вода, която тече с доста съмнителни качества от смесителите на домакинствата.

Нуждата от смяна на вертикален щранг София в жилищна многоетажна сграда е налице и ниското качество на водата е само един от симптомите за да наемете професионалисти. Други причини, които могат да доведат до съмнения с възникнал проблем по вертикалните щрангове са:Ръждясала Тръба

 • Мокри петна в коридорите и общите части на блока или кооперацията;
 • Усет за повишена влажност, която затруднява дишането;
 • Поява на мухъл и плесен в определени зони;
 • Стичащи се капки вода, които избиват от мазилката.

Всеки от симптомите навеждат на мисълта за проблем. Но по-страшното е в това, че ако не вземете навременни мерки рисковете от възникване на сериозни материални щети е налице. Не са малко и старите сгради в София, чиято конструкция се нарушава именно в следствие на години неглжиране на авариите по вертикалните щрангове, което е потенциален риск за здравето  и живота на обитателите.

Смяната – единственото решение за отстраняването на аварията

Споменахме, че старите тръби са от типа метални и това е от предпоставките за дефектите, които при дълги години функциониране се появяват. Щранговете корозират, запушват се, появяват се пукнатини и така създават предпоставка за внушителна авария, която причинява сериозни щети по имуществото на домакинствата. Дебита на водата намалява и дори по горните етажи не достига вода с нужното налягане за ползване на перални, бойлери или миялни машини. А това през 21 век е недопустимо и изключително неприятно за протичане на ежедневните ви битови потребности.

Да се обърнете към специалисти – водопроводчици, които извършват смяна на вертикални щрангове в София е основната ви задача. Колкото по-навременно се предприемат действия толкова по-малко ще са щетите, които биха възникнали от наводнения, причинени от вертикалните щрангове. В зависимост от спецификата, мястото на повредата и дали се налага цялостно или частично подменяне на тръби времето за провеждането на ремонтните действия варира. Разбира се, много по-експедитивно, коректно и сигурно е ако наемете опитни професионалисти от София, които са специализирани и разполагат с нужния ресурс за бързо и качествено справяне със ситуацията.

Етапите на смяната на вертикалните щрангове се извършват в следния ред:

 • Задължително се спира водоподаването в сградата за да се намали риска от наводнения;
 • Оглед и установяване състоянието на вертикалните щрангове;
 • Демонтаж на корозиралите и дефектни тръби;
 • Почистване;
 • Монтаж на нови щрангове и поставяне на спирателни кранове;
 • Тестване за течове и неефективни връзки;
 • Укрепване и изолиране на тръбите.

Качествените ремонти са приоритет за обитателите на сградите и в това се крие основния ни съвет, а именно да възлагате такива отговорни ремонти само на професионалисти с доказана компетентност и опит.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*