Откриване на теч – заложете на добре оборудвани с апарати водопроводчици

откриване на течове

Ежедневно водопроводните дружества отчитат огромни загуби на вода, причинени от скрити аварии и течове. Водоснабдителната инсталация в повечето населени места и доста стара, а подмяната ѝ е процес, който е бавен поради трудоемкостта, големите разходи и мащаби. Намаляването на тези загуби определено е сред основните приоритети не само на дружествата, но и консуматорите на животворната течност, тъй като пък голяма част от тези загуби се разпределят като допълнителни такси в сметките им. Да си потребител в България не  е лесно, защото в крайна сметка наистина човек може да се окаже в доста трудна позиция на непрекъснато плащащ за нещо, което явно не е използвано.

Как да се намалят загубите на вода и сметките

Няма как потребителите да сведат до минимум огромните загуби от водопроводната инсталация на един град, но пък могат да направят нещо по въпроса, когато в домовете им има симптоми за възникнала такава авария. Течовете, които не виждаме докато не причинят материални щети и не наводнят дома ни също са от сериозните аварии, при които загубите на питейна вода може да бъде в особено големи размери. Тук разбира се, онова, което може да ни накара да се усъмним е факта, че показанията на водомера ескалират до стойности, които обайно не сме използвали като консумация.водопроводчик

Остарялата водопроводна система в жилището ни наистина може да окаже влияние върху появата на течове, за които първоначално не подозираме. Изключително важно е обаче да се отнесем максимално отговорно и да потърсим специализиран екип за откриване на течове ВиК. Това ще намали не само сметките ни, но и сумите, които ще се наложи да заплатим, поради причинените материални щети в дома. причините да бъдем отговорни към тази вид „невидими“ аварийни ситуации не е само материалната им насоченост. Оказва се, че скритите течове са сред най-сериозните замърсители на чистата вода за питейни нужди. Ако по някаква причина забележите песъчинки, утайки и други нетипични за водата примеси то явно се нуждаете от професионален анализ и компетентна оценка на състоянието на водопроводната ви инсталация.

Как се откриват скрити течове

За да се разсеят съмненията ви относно откриването на течове това, от което се нуждаете е опитен екип, който да бъде въоръжен с нужния опит и техника. Правилно разбрахте – няма да са нужни чук, къртач, уреди и машини за разрушаване на облицовки за да се установи дали в жилището има възникнал скрит теч. Онова, което използват съвременните водопроводчици са апарати, които дистанционно диагностицират състоянието на системата и установяват дали има вода, която да не тече в мрежата, а извън нея.

Термографската диагностика или така наречените  и популярни сред водопроводните среди термокамери са едни то най-надеждните и широкоспектърни апарати, които установяват без къртене и разрушаване наличието на теч. Сред основните предимства на тези уреди и тяхното приложение са:

  • Бързо и прецизно локализиране на потенциална авария;
  • Нулеви физически усилия и разрушения за да бъде диагностициран теч;
  • Установяване на местоположението на теча с до 98 % точност;
  • Коректно установяване позицията на теча с едно обследване;
  • Възможност за анализ на терени с труден достъп и различна квадратура;
  • Уредите са лесно преносими и не изискват специално обучение за да се борави с тях.

Все повече водопроводчици залагат на използването на точно такива апарати, защото с тях спестяват не само времето за установяване мястото на теча, но и намаляват до минимум загубите на питейна вода. А както се досещате колкото по-бързо бъде отрит теча то толкова по-експресно  и експедитивно може да бъде отстранена причинената авария.

Откриването на ВиК течове е професионална услуга, която се предоставя за изпълнение от опитни, компетентни и разбиращи от работата си специалисти. При потенциални съмнения за възникване на теч в дома ви съветваме да наемате точно такива квалифицирани специалисти, които с минимални усилия и разходи ще се справят с ВиК аварията.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*