Не подценявайте монтажа на пералнята машина. Наемете лицензирана фирма с опит и професионални умения.

пералня монтаж

Едно съвременно домакинство не може без пералня. Това е един от задължителните уреди, които се купуват непосредствено след ремонта на новия ни дом. Като важен електроуред пералнята машина действително се избира с особено внимание и освен това при евентуална повреда въобще не се колебаем а намирате техник за поправката или директно се отправяме към магазина за битова техника. Не само модела, програмите и ефективността на уреда са важни за домакинството. За да работи максимално оптимално и рентабилно пералнята следва да бъде монтирана спрямо техническите изисквания на производителя. Освен достъп до електричество пералнята машина се нуждае от водоподаване, както и връзка са канализацията. За да се доверите обаче на монтажник то той трябва да е квалифициран и да има опит в тази дейност. Обикновено във всеки град има достатъчно водопроводчици и фирми, които разполагат с пълен арсенал от знания, умения и опит и могат да поемат ангажимент за гаранционен монтаж.монтаж на пералня

Лицензираните фирми, които предоставят ВиК услуги не са малко затова съвета на търговците и представителствата на битова техника от вида перални или съдомиялни машини е винаги да избират точно такива монтажници. Потърсете Хидро Старт за монтиране на пералня София за да сте спокойни, че с години електроуреда ще изпълнява своята функция.

Много сръчни мъже са на мнение, че няма нужда да плащат за да бъде монтирана пералнята в жилището им. Но ако наистина нямате опит с тези неща е по-добре да се откажете. Дори най-елементарния ремонт си има тънкости,  които е добре да се съобразите, защото всъщност една незначителна грешка би допринесла за доста битови проблеми като теч, неправилна работа или токов удар. Връзките трябва да са съобразени с нивото, на което се подава водата и на това, на което помпата изхвърля мръсната в канала. Повечето нови сгради са с фиксирани изводи, съобразно стандартите, но при старото строителство всичко е въпрос на напасване и правила, които само опитен водопроводчик би взел предвид при монтирането на пералня, бойлер или съдомиялна машина.

Ако се доверите на фирма то стъпките, които ще бъдат спазени гарантират добър резултат. За да се извърши монтаж на първо място трябва да бъде спряно водоподаването. Спирането на водата от централния кран гарантира, че няма да се образува теч в помещението ако връзките имат нужда от стягане. С помощта на меки връзки се свързва пералнята с чистата вода. Добре е да се постави и спирателно кранче, което пъке много практично при нужда от някакъв профилактичен ремонт на пералнята машина. Така няма нужда винаги да се спира водата от централния кран, а директно го правите от спирателния кран, който водопроводчика е поставил на връзката на пералнята към чистата вода. Следваща крачка към адекватното монтиране е свързването на маркуча , който излиза от пералнята с мръсния канал. Това е водата, която вече е била използвана за изпирането на дрехите и за да се пристъпи към изплакване следва помпата да се освободи от мръсната и да се подаде чиста. Самия цикъл е съвсем елементарен, но при неправилно инсталиране и монтиране на пералнята могат да възникнат не малко проблеми. Едва ли бихте желали когато изваждате дрехите си от пералнята машина те да миришат неприятно. Тези миризми е появяват когато има неправилен наклон и реално в пералнята остават вода, мъхове от прането и всякакви други нечистотии. Затова освен препаратите за почистване на пералня е добре първо да имате предвид и квалифицирания монтаж.

За да работи добре една пералня наистина си има специфични изисквания по отношение на нейния монтаж. Не само правилното свързване с меката връзка за чиста вода и маркуча за мръсната са основни елементи тук. Много от хората, които сами инсталират електроуреда забравят, че трябва да премахнат транспортните болтове на пералнята и когато тя започне да работи от вибрациите започва да се разхожда из мокрото помещение. След като се отстранят тези болтове задължително се преминава към нивелиране. Правилното позициониране е предпоставка за това, че уреда няма да се клати застрашаващо при високите обороти на центрофугата. Ако пропуснете да направите нивелиране е твърде вероятно уреда да получи механични повреди от сблъсъка със стените.

Свързването към електричеството се извършва с помощта на контакт. Обикновено в мокрите помещения са предвидени такива тук няма някакви специфични особености, на които да обърнем внимание. Имайте предвид обаче следното. За да важи гаранцията от производителя на една пералня или пък бойлер е важно монтирането да бъде извършено от специализиран и лицензиран специалист. Затова акцентирахме към Хидро Старт гр. София, тъй като фирмата има лиценз за извършване на всякакъв тип водопроводна дейност в София област.инсталиране на пералня

Всеки извършен монтаж на електроуред, смесител, душ кабина, вана, биде, тоалетна чиния и други ВиК пособия се издава единствено след като са проведени тестови действия. Издава се и гаранция, чиито срок е съобразен с естеството на експлоатация и работа на електроуреда. За да работи нормално и според предназначението си пералнята, съдомиялната, бойлера и останалите подобни електроуреди изискват компетентна професионална намеса.

Да в наши дни прането не е операция, която отнема време и домакините трябва да използват физическа сила за това. Удобството, което този електроуред ни предоставя е наистина огромно. Не само пестим време, но и енергия. Освен това в зависимост от модела на пералнята машина директно можете да изваждате дрехите сухи и да ги подреждате в гардероба си. ето защо не подценявайте действието по извършване на монтажа. Това ще гарантира правилната работа и ефективната експлоатация. Опитния водопроводчик ще се справи изключително бързо и ще можете още в деня на покупка на новата си пералня да изпробвате нейните качества. Доверете се на Хидро Старт София и ще получите гаранция за коректно извършен монтаж.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*