Кой „диктува“ модата?

Вълнуваме се от новини, от взаимоотношения, от обзавеждане, от мода… Всичко, което ни заобикаля може да събуди интереса и любопитството ни, като тенденциите при облеклата и аксесоарите са едно от нещата, които най-много ни заинтригуват и карат да „наострим уши“!

Има ли някакво значение на каква възраст сме, за да се интересуваме от мода? Защо повечето хора са на мнение, че по-младото поколение се вълнува силно от това какво се носи в момента, а възрастните като че ли неглижират модата. Или по-скоро не й отдават чак такова значение…

ретро мода

Истината е, че не възрастта, а разбиранията ни за красота са факторите, които определят до каква степен ще сме пристрастни на модата и колко ще я следваме. Ако имате вродено чувство за естетика, не се учудвайте на силния си афинитет към марковите стоки, също както и на желанието си винаги да обновявате гардероба си. И в случай, че се припознавате точно в това описание, а в допълнение живеете и в София, най-вероятно и честичко се отбивате до мола, в търсене на поредната модна находка!

Няма нищо лошо в това да правите света си красив, погледнат от всеки един ъгъл. Дори е похвално, че обръщате внимание на естетическия аспект от живота, защото именно той ни дава вдъхновение и ни кара да се откъснем от натовареното ежедневие, от което всички сме потърпевши. Тъй като модата има силата да прави хората щастливи, не случайно толкова много от нас решават да се занимават и с бизнес, свързан с този сектор. Дали това ще е търговия с дрехи, или ще решите да основете модна къща, ако имате креативни идея и изпитвате любов към красотата и модата, всичко е това е повече от чудесно!

Понякога се чудим на някоя  „нова мода“ и се питаме откъде им е хрумнало на дизайнерите да измислят точно такива модели дрехи, или обувки. За съжаление, не винаги има добри попълнения, но не забравяйте, че световните модни сцени определят какво да се носи по света, като тук и известните личности също имат не малък принос. Не Ви ли се е случвало да видите любимата си филмова звезда, облечена по определен начин и да поискате и Вие да изглеждате точно така! Подражавайки на Вашата любима актриса, или актьор, Вие подсъзнателно започвате да следвате модните тенденции, които следват и те. Това донякъде не е чак толкова добре, защото при подрастващите се наблюдава и негативен ефект от това явление. Доста често, това което е излязло на мода не е много подходящо за децата ни, или младежтта, но тъй като е супер модерно, те го носят и не искат да чуят и дума за обратното!

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*