Как да се справим със скритите течове

течове

Проблемите, които могат да възникнат при ползването на вода за битови нужди не са малко. Ежедневно едни от най-търсените специалисти са именно водопроводчиците, чиято роля е да се погрижат за правилното функциониране на системата  и да ни спестят редица тревоги  и главоболия. Действително има аварии, с които и самите ние бихме могли да се справим и нуждата от професионален водопроводчик се оказва излишна. Но пък за сметка на това не бива да се подценяват по-сложните и трудно разрешими аварии, които биха причинили сериозни материални щети не само на нашето домакинство, но и на съседните апартаменти. Днес ще разгледаме едни от тях, а именно скритите течове както и възможностите за откриването им.

Течовете – неудобства, щети и ремонти

Ами да, всичко това може да ни сервира един скрит теч. От неудобството стената в банята да е цялата в петна от избиващата влага до мръсотията от къртенето и ремонта, който предстои да направим. Всъщност имайте предвид, че има варианти да се предотвратят тези сериозни щети, така че ви гарантираме, че полезната информация в днешната ни публикация никак няма да е малко.

За да се намали риска от цялостен ремонт на банята следете за симптоми, които предвещават наличието на скрит теч. Едни от най-добрите специалисти по откриването на такива са ВиК Хелп. В своята уеб страница на адрес https://vikhelp.com/otkrivane-otsraniavane-techove/ те представят някои от причините да наемете професионален водопроводчик, който да установи дали има теч в дома ви. Но ето ги фактите, причините и симптомите, на които да обърнете внимание като стопани на дома и да не ги подценявате по никакъв начин:

  • Сметките за вода. Ако потреблението по цифрите, които получавате като сметка са драматично по-високи то ето ви повод да се съмнявате, че има теч, който не виждате. Това, че разхода е по-висок от обичайното и достатъчен повод за притеснение;
  • Мухъл, плесен, мокри петна. Тривиално, но често подценявано от домакинствата като симптом. Това, че има такива зони в мокрите помещения или там където преминават водопроводните тръби е ясна причина, че имате нужда от водопроводчик;
  • Не виждате петна или мухъл, но усещате повишена влага в помещението. Това е основание за наемане на професионалист и то много бързо, защото водата ще избие с пълна сила и наистина ще създаде сериозни проблеми.

Забележите ли поне един от тези симптоми не се колебайте да се свържете с ВиК Хелп, които ще открият източника и ще приложат най-модерни модерни методи за бързото разрешаване на проблема.

Без къртене, без разрушение, без излишни разходи

Това е мисията на ВиК Хелп, които прилагат успешно едни от най-добрите и ефективни способи за откриване и отстраняване на скрити течове. За много хора е непонятно как точно може да се локализира коя тръба е спукана. Едва ли водопроводчика има очи като рентген и може да види какво се случва зад стена, тавана или пода. Всъщност обаче иновациите във ВиК сектора предоставят тази феноменална възможност:вик услуги

  • Да се изследва голямо пространство с апаратура, която установява точното място на теча;
  • Да не се кърти и разрушава облицовка или мазилка;
  • Да се спестят разходи;
  • Да се извърши бързо и прецизно обследване на терена.

ВиК Хелп използва модерни термокамери, с чиято помощ се намира точното местоположение на възникналата авария. Определено за да се извърши коректен ремонт е важно на първо място къде да насочат усилията си водопроводчиците. Така няма нужда да бъдат извършвани безконтролни разрушителни мероприятия, а директно да се реагира с правилната техника и инструменти само там, където има установен реален теч.

Разбира се, че ползите от използването на апарати за откриване на течове е фактор за намаляването на материалните щети и разходи за ремонтирането им. ВиК Хелп са вашия партньор, с чиято помощ бързо и без излишни средства всеки проблем ще бъде коректно разрешен.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*