Кои са най-масово използваните видове дизел

Дизеловото гориво се произвежда от различни източници. Това е основна причина днес в търговската мрежа да се предлагат различни видове, които съобразно спецификацията и състава си могат да бъдат използвани като енергиен източник за различни дейности. Основно дизела се произвежда от петрол, но има и други източници, които участват в създаването му като биомаса, биогаз, втечняване на въглища, животински мазнини и други. Представяме днес някои видове дизелово гориво от Горрел и техните характеристики, които са приложими в различни сфери на индустрията.

Нефтен дизел

Това е един от най-широкоразпространения вариант. Използва се като енергиен източник за задвижване на различни пътни превозни средства като:

  • Влакове;
  • Пътна техника;
  • Селскостопанска техника;
  • Камиони и други.

Този тип решение, което се предлага от Горрел гарантира високо качество и спазване на европейските стандарти за екологичност. Нефтения дизел се получава при дестилация на суров нефт при висока температура между 200 и 350 градуса. Стойността му е сравнително изгодна, което налага използването му в редица сфери на промишлеността.

Биодизел

БиодизелВсе по-популярен и налагащ се на пазара е този енергиен източник. Неговото използване и изключително щадящо за околната среда, тъй като са сведени до много ниски нива вредните остатъчни газове, които се освобождават в атмосферата.

Разликата между биодизела и петролния е в състава, който тук съдържа биокомпоненти от типа на:

  • Животински мазнини;
  • Растителни масла;
  • Рециклирано олио.

Това позволява и подобрява устойчивостта на горивото, което го прави и много по-енергийно ефективен. Други ползи от използването на биодизел са и в това, че се осигурява оптимална грижа и дълголетие на горивната система на двигателя.

Дизел за отопление

Горрел предоставя на своите клиенти и по-малко популярното гориво за отопление. Въпреки, че в съвремието се налагат все по-нови и иновативни технологии, които целят спестяване на енергия то не са малко организациите, при които все още се използват инсталации, при които отоплението се извършва с нафта.

Разбира се за да бъде оптимално безопасно и стандартизирано спрямо европейските норми за екологичност от Горрел предоставят продукт с гарантирани качества и свойства. Отличните цени също са приоритет, от който много потребители се възползват.

Изборът на конкретен вид дизел е редно да бъде съобразен с нуждите на вашата дейност. Тъй като състава е от решаващо значение за ефективността и работата на машините и съоръженията съвета на специалистите е да не пренебрегвате доставчика и неговия рейтинг, което ще ви осигури гаранция за качество и оптимизиране на разходите.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*