Има ли модни тенденции и при мебелите?

Интериорните решения се взимат както всяко едно друго решение – не винаги лесно и не винаги бързо… Може би си мислите, че щом става въпрос за естетика и мебели, всичко е песен. Т.е., какво би могло да бъде трудното във взимането на някакво решение относно стила, цвета и вида на обзавеждането в дома ни. Все пак говорим за по-скоро творческо занимание, отколкото за някакво друго, което е свързано с технически въпроси, или някакви други, обмислянето на които изисква време и доста размисли.

дом

Мнозина с интерес следят тенденциите при мебелите и се опитват да ги внасят и в дома си. Въпреки, че това би било по-трудно, отколкото при дрехите, не е невъзможно да го направим. Например, когато говорим за облекла, всеки ще потвърди че няма нищо по-хубаво от това да си купуваме ежемесечно по някоя нова дреха, докато при мебелите това ще е малко трудно и не особено бюджетно. Никой няма потребността да си сменя непрекъснато мебелите в дома, нито пък има и времето да се занимава с подобни неща. Та на кому е нужно всичко това изобщо?

Ако живеете в София и обърнете внимание на дългия списък с какви ли не магазини, ще усетите силна нужда да си купувате някакви неща непрекъснато. Там навсякъде дебнат изкушения, на които ще ви е доста трудно да устоите, особено ако сте някоя суетна дама, държаща както на външния си вид, така и на вида на нейния дом. Определено за повечето от нас ще е трудно да не влязат във всеки един лъскав магазин, който ни се изпречи, независимо от това дали става въпрос за мебели, или за нещо друго. Всичко, което е свързано с ежедневието ни се класира като търсена стока, затова не се учудвайте, че не можете да излезете от магазините, когато се намирате в столицата и нейния център!

Дали всичко това важи и за интериорните въпроси? Дрехите и мебелите и дрехите нямат нищо общо помежду си, но не само обзавеждането спада към интериора. Много дребни детайли, които придават завършен вид на дома, могат да бъдат свързвани с интериора като понятие, като първото което ни идва на ум като доказателство са направим абстрактните картини, които бихте могли да закачите на стената си, или някои ефектни пердета, придаващи романтика на спалнята ви…

Бъдете в крак с модата, за каквото и да се отнася и никога не пропускайте да проверите какви да новите тенденции. Понякога нещо наистина много малко може да направи дома ви уникален…

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*