Газовите котли от Balkan Energy гарантират безопасно и икономично отопление

котел на газ

Има отоплителни уреди, които с пълно основание се предпочитат от потребителите. Те са икономични, работят ефективно и отопляват цялото жилище така, че да е комфортно  и приятна навсякъде. Студа вече нямам никаква сила с едни от лидерите на пазара, а именно газови котли от Balkan Energy, за които ще ви разкажем днес. А като възобновяем енергиен източник, който е доста евтин газта се оказва едни разумен вариант за отопление и битови нужди. Именно поради това днес все повече нови жилищни кооперации се издават като вид екстра от производителя с монтирани инсталации за отопление на газ. Единственото условие за клиента е да си избере правилния уред, с който да си осигури оптимален комфорт и циркулиране на флуида в инсталацията.

Какво представляват газовите котли

Това са трансформатори на енергия, които използват като източник и ресурс природния газ. Това, че се прилага евтина суровина дава отговор на въпроса защо и отопляването с газови котли се оказва толкова рентабилно и евтино. Уред, който обаче не бива да се избира хаотично, тъй като си има доста особености и роли спрямо осигуряването не само на топлина, но и подгряване на вода за битовите ни дейности. Ето защо си струва днес са обърнем малко повече внимание на тези така производителни и енергийно ефективни уреди, на които все по-голям процент от клиентите разчитат.

Сред едни то най-високотехнологичните решения за отопляване се нареждат газовите котли. От онлайн магазин Balkan Energy предлагат доказани енергийно ефективни варианти ,които определено ще спестят разходи за отопление през зимния сезон. Добре е преди да решите да купувате газов котел да се запознаете с неговата структура и какво точно представлява за да можете да сте наясно краво е решението,  което разполагате за да бъде топло и приятно у дома.

Газовия котел се състои от три основни части и въпреки, че не изглежда сложен уред то това не е повод да не сте взискателни към всеки един от съставящите го елементи, които са решаващи за неговата работа. Ето ги детайлите, от които се състои устройството:

  • Горелкагазов котел

Когато горивото навлезе в камерата за горене именно горелката е тази, която осигурява равномерното разпределение на пламъка;

  • Автоматизирана електроника

Това е системата, от която се осъществява управлението на котела. Изобретателността на инженерите ни дава повод да сме напълно спокойни за безопасното ползване на газовия котел, при който има всякакви видове защити. Това са толкова високотехнологични уреди, че дори когато не сте у дома можете през мобилно приложение и Интернет връзка да осъществите запалване на котела и да затоплите дома си така, е когато се приберете да е топло и уютно навсякъде. Нямо по-безопасен като експлоатация уред от автоматизирания газов котел;

  • Топлообменник

Ето, че стигнахме до една от най-важните части на котела. Ролята на топлообменника е да прехвърли топлинната енергия към флуидната течност, която преминава през радиаторите и така отоплява пространството, в което е изградена системата. Съществен е типа на топлообменника за неговата дългогодишна експлоатация. На пазара днес се предлагат такива, които са изработени от чугун, алуминий, стомана. Който и да изберете можете да сте спокойни за вашата сигурност, тъй като материалите са едни от най-доказаните на пазара като здравина и устойчивост на натоварване.

Как се гарантира безопасността на газовите котли

От Balkan Energy разполагат в своя каталог с едни от най-надеждните решения. В зависимост от марката ,модела и типа на котела се предоставят и различни системи за сигурност с цел клиентите да останат оптимално удовлетворени от тяхното приложение. Сред допълнителните устройства, които имат пряка роля към това да гарантират безопасен режим на работа са:

  • Датчик за пламък, при който, когато спре подаването на газ пламъка угасва;
  • Термостат, който блокира и изключва котела в случай на прегряване;
  • Устройство, което изключва котела в ситуации на спиране на електрозахранването;
  • Контрол на тягата;
  • При нисък обем в топлоносителя и т.нат.

С Balkan Energy можете да разчитате на най-безопасното и високоефективно отопление.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*