Ефективно отопление и офлаждане – заложете на термопомпа

термопомпа въздух вода

Напълно оправдана е популярността, която набират термопомпите като уреди за отопление. Тяхното видово разнообразие се дължи на факта, че ползвания източник на топлина може да бъде вода, въздух или топлина от земните недра, което определя трите основни типа термопомпи, които са познати на пазара – аеротермални, хидротермални и геотермални. Като най-масово прилаган при всякакви условия вариант на аеротермалните, тъй като те са зависими от въздуха, от който отнемат топлината и я предават на дома. Днес ще представим именно тези видове термопомпи, тъй като те не само са лесни за монтаж и адаптация във всякакви видове жилищни и нежилщни пространства, но са най-елементарни като принцип на работа.

Термопомпите – полезна информация

За да се запознаете в детайли с термопомпите и предимството, което ще получите от тяхното ползване не е нужно да изчитате цялата информация, която е публикувана в Интернет пространството. Тъй като все повече фирми от сектор отопление предлагат такива уреди то безспорно от тях можете да получите по-добре поднесена информация. Освен това не само ще се запознаете в детайли с начина на работа на термопомпите, но ще получите и ценни съвети за това кой вид би бил ефективен спрямо параметрите и спецификата на вашия дом. И сега искаме да представим такъв доверен търговец, от който можете да си изберете термопомпа – Balkan Energy.

Balkan Energy разполага с многообразие то варианти за термопомпи, но това което ще ви направи впечатление е, че именно аеротермалните са на фокус. Аргументите за това още веднъж ще споменем – това са уредите, които са най-адаптивни и тяхната работа зависи от околния въздух. Ще отворим една скоба и ще кажем, че не така стоят нещата с хидро и геотермалните термопомпи, при които се изисква първоначална инвестиция за проучване на района, наличието на подпочвени води, водоем в близост както и възможност за използване на топлината от земните недра. А това автоматично показва, че няма как ако живеете в апартамент да можете да използвате такъв вид термопомпи.

Именно поради това термопомпите, които са аеротермални се превръщат в един от най-избираните варианти, които са лесно приложими при всякакъв тип пространства, които желаете да отоплявате.

Аеротермалните термопомпи – особености и предимства

Акцентирахме върху някои от особеностите на видовете термопомпи и споделихме, че именно тези, при които се използва като възобновяем енергиен източник околния въздух са едни от най-удовлетворяващите нуждите на домакинствата. Аеротермалните термопомпи се делят на два основни вида – въздух/вода и въздух/въздух.Инверторна термопомпа

Разликата между двата типа аеротермални термопомпи е във вида на топлообменника. При въздух – вода енергията се отдава на воден топлообменник като затоплената вода се разпределя по радиатори, конвектори или подово отопление. Въздух-въздух термопомпите работят подобно на климатик т.е. те издухват топлия въздух с помощта на вътрешно тяло.

Независимо от това кой от видовете аеротермални помпи ще изберете то предимствата от тяхното ползване никак не са малко:

  • Не се нуждаете от комин;
  • Освен като средство за отопление можете да използвате уреда и за охлаждане;
  • Това са уреди, които спестяват до 80 % от разходите за електричество;
  • Инвестицията е една от най-бързо възвръщаемите;
  • Ефективни;
  • Създават безспорен комфорт и уют в дома;
  • Нямат специални изисквания за монтаж;
  • Не замърсяват въздуха, защото не използват източници, които да повишават нивото на въглеродните емисии;
  • Компактни са и са приложими както за малки така и за големи пространства.

В колекцията от решения, които ще откриете в онлайн магазин Balkan Energy определено имате възможност да направите дома си много по-енергийно ефективен. А това е бъдещето – ниски разходи, икономии, еко режими, удобство, комфорт и уют, независимо от сезона. Освен като уреди за отопление и охлаждане термопомпите имат възможност да осигуряват и топла вода за битови нужди, така че ето още един огромен плюс, който получавате с инвестиране в такъв уред.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*